Leerdam Glasstad

Leerdam biedt volop mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit. Combineer uw bezoek aan Royal Leerdam Crystal met bijvoorbeeld een rondvaart over de Linge of een heerlijke lunch. Voor groepen verzorgen wij interessante arrangementen. Of het nu gaat om een verjaardagsfeestje, jubileum, teamuitje of vergadering, wij verzorgen het graag voor u!

Rondvaart over de Linge

Uw rondleiding door de Kristalfabriek kunt u uitbreiden met een boottocht over de pittoreske rivier De Linge met prachtig uitzicht op de Betuwse natuur (en in het voorjaar bloeiende fruitbomen)! Vanachter glas of in de zon met een frisse neus op de buitendekken ziet u zowel stroom op- of afwaarts vanuit Leerdam, het prachtige decor van de Linge aan u voorbij trekken.

Reserveren? Dit kan bij de Rederij Leerdam. Voor groepen maken wij graag een compleet programma op maat. T. 0345 - 636 550

De bakermat

Bezoek de bakermat van de Nederlandse glasindustrie: de originele Kristalfabriek anno 1878. Onze gids neemt u mee terug in de tijd en licht het glasblazen tijdens een live demonstratie kristalhelder toe. Nog niet genoeg van alle prachtige objecten na uw bezoek aan de Kristalfabriek en De Kristalwinkel?

Op een steenworp afstand van de Kristalfabriek vindt u het Nationaal Glasmuseum. Geniet hier van een omvangrijke en veelzijdige collectie kunstnijverheid in glas en kristal van circa 1880 tot heden. 

Lunch en diner mogelijkheden

In Leerdam zijn er volop gelegenheden om gezellig te lunchen of dineren. Ons personeel wijst u graag de weg. 

Wilt u met een groep komen? Ook dan organiseren wij dit met plezier voor u. Voor meer informatie over deze arrangementen kunt u contact met ons opnemen.