Rondleiding glasblazen

Ontdek de historie van het wereldberoemde Leerdamse kristal en boek een rondleiding glasblazen. Wandel door de originele, historische Kristalfabriek met glasblazerij waar je het oude ambacht van dichtbij beleeft tijdens dit magische schouwspel voor het vuur van de ovens!

Zomerrondleidingen
Let op!
Van 24 juli t/m 24 augustus genieten de glasblazers van Royal Leerdam Crystal van hun welverdiende zomervakantie en wordt er onderhoud gepleegd aan de Kristalfabriek. Dit betekent dat er geen glasblazers aan het werk zijn. Maar geen zorgen, de rondleidingen gaan gewoon door! Tijdens deze zomerstop bieden wij de mogelijkheid om een exclusief kijkje te nemen achter de achter de schermen van de originele Leerdamse Kristalfabriek anno 1878. Tijdens deze zomerrondleidingen wordt u langs en over de werkvloer van de glasblazers en de slijpers geleid en betreed u plekken die normaal gesproken niet te betreden zijn voor publiek!

Prijs: € 7,50 p.p. inclusief koffie/thee.
Duur: circa 45 minuten
Rondleiding Glasblazen
Vanaf 28 augustus zijn onze Glasblazers weer aan het werk.
In de eeuwenoude Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal vervaardigt een team van meesterglasblazers, die het vak van generatie op generatie hebben geleerd, nog dagelijks unieke designobjecten, kristalserviezen en gebruiksvoorwerpen, zoals karaffen en vazen. Stuk voor stuk handgemaakt en met de mond geblazen. Alles volgens oude tradities, maar geheel naar hedendaags ontwerp. Een speciale combinatie van grondstoffen vormt ons heldere Cristal Supérieur, Europa’s zuiverste kristalsoort.

Komt u een kijkje nemen in onze oude Kristalfabriek met glasblazerij en genieten van het ambacht? Schrijf u dan nu telefonisch of via de button in.

  • Duur ca. 1,5 uur
  • Koffie of thee met een lekker koekje
  • Rondleiding o.b.v. een ervaren gids
  • Live demonstratie van de meesterglasblazers en slijpers
  • Toegankelijkheid: iedereen vanaf 12 jaar is welkom. Vanwege het historische karakter is de Kristalfabriek helaas niet te bezoeken voor wie slecht ter been is.
  • Prijs € 10,00 p.p.

Reserveren rondleiding

Klik hier om uw reservering te plaatsen. U ontvangt op korte termijn een bevestiging.

Telefonisch reserveren

Wilt u vandaag of morgen deelnemen?

Bel dan +31(0)345 - 636 545 om uw reservering te plaatsen.

Groepen & Touroperatours

Een origineel programma op maat? Klik hier voor meer informatie.