Bibi Smit 'Copier unveiled'

Tijdens de Glas en Keramiek Beurs (2-4 november) presenteert Royal Leerdam Crystal nieuwe Leerdam Unica® van glasontwerper Bibi Smit onder de naam ‘Copier unveiled’.

De objecten van Bibi Smit zijn geïnspireerd op de vazen van Andries Copier uit 1938. Met een netwerk van dunne glasdraadjes omsluiert zij de vazen. De optiek speelt subtiel met het licht en het ritme van de glasdraadjes.

Aan de vaas 1926 van Copier heeft Bibi een binnenvorm toegevoegd die het oog naar binnen trekt. Deze vormen zijn geïnspireerd op de foto’s van zaden van Karl Blossfeldt, maar met een knipoog naar de glazen die al decennia lang worden gemaakt in de glasfabriek in Leerdam.

Bibi Smit studeerde aan de kunstacademie in Farnham, Engeland en ontwerpt en blaast al 25 jaar haar ontwerpen in glas. In 1991 opende ze haar eerste glasstudio in Schotland. Haar huidige werkplaats is gevestigd in Loosdrecht. Smit creëert unieke objecten in opdracht en voor tentoonstellingen, maar maakt ook functionele ontwerpen als drinkglazen.

Bibi Smit aanwezig bij Royal Leerdam Crystal
Op vrijdag 2 november zal Bibi om 15.00 uur met meesterglasblazers Marco Lopulalan en Mehmet Okkuscu aan het werk zijn in de originele Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal. Op zaterdag 3 en zondag 4 november tussen 13.00 uur en 14.30 uur is Bibi Smit aanwezig op de Glas en Keramiek Beurs.

Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Voor de rondleiding van vrijdag 2 november kunt u zich vooraf aanmelden via 0345-636545, info@royalleerdamcrystal.nl of via onze website.

Onze glasblazers zijn op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november aan het werk. Tijdens het hele weekend worden er rondleidingen door de eeuwenoude Kristalfabriek georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.