Masterly The Hague

Van 20-23 september is Royal Leerdam Crystal aanwezig op Masterly The Hague in Het Friese Hof in het Museumkwartier te Den Haag. Tijdens Masterly The Hague worden historische schilderijen gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers.

Fotografie: Frieda Mellema | Uniquole

Royal Leerdam Crystal presenteert nieuwe objecten in de collectie 'Copier Revisited'

De kleur van de blauwe Copier vaas is gebaseerd op het schilderij van Jurriaen Ovens en is speciaal ontwikkeld voor Masterly The Hague. Het kleurenpallet van het Cristal Supérieur, het materiaal waarmee Royal Leerdam Crystal werkt, is uniek in Nederland en wordt ook wel gezien als de kleuren van olieverf op het doek van een oude meester.

In het schilderij van Ovens is met name het roze van de bloem en de huidskleur zeer delicaat, maar ook de plooien van het blauwe kleed met een schakering van licht - en donkerblauw. Deze kleur heeft Royal Leerdam Crystal laten terugkomen in de  blauwe Copier vaas. De optiek ribben van de vaas zijn een vertaling van het lichtspel in het blauwe kleed over de arm van de dame.

Fotografie: Frieda Mellema | Uniquole

Copier Revisited
De collectie ‘Copier Revisited’ bestaat uit creaties van A.D. Copier (1901-1991) die opnieuw in productie zijn genomen. De meesterglasblazers van Royal Leerdam Crystal trachten daarbij zo dicht mogelijk bij de originele ontwerpen te komen, in een kleurenpalet dat past binnen het hier en nu.

Andries Copier was van 1914 t/m 1971 verbonden aan de glas- en kristalfabriek en heeft het bedrijf internationaal op de kaart gezet met zijn spraakmakende ontwerpen. Het ‘Gilde glas’ is waarschijnlijk het meest bekende ontwerp van de hand van Copier, die in zijn loopbaan meer dan 10.000 ontwerpen heeft gemaakt voor de glas- en kristalfabriek.