Copier Revisited

Laurens Geurtz, mede auteur van 'Copier compleet, het oeuvre van A.D. Copier (1901-1991)' en kleinzoon van de man die in de 20ste eeuw beeldbepalend was voor Royal Leerdam Crystal, geeft op zondag 4 november 2018 een lezing over de invloed van historische objecten en kunstvoorwerpen op het werk van A.D. Copier en de doorlopende zoektocht - met de nodige toevalligheden -  naar nieuwe technieken. Met veelvuldig gebruik van optiek, de doorontwikkeling van verschillende soorten craquelé en in het glas opgesloten luchtbellen gaf Copier vele decennia Unica, Serica en serieproducten een nieuw en fris aanzien dat tot op de dag van vandaag een inspiratiebron is.      

Programma:

  • 15.00 uur Lezing van Laurens Geurtz
  • 16.00 uur Rondleiding door de originele Kristalfabriek
  • 17.00 uur Hapje/drankje in De Kristalwinkel

Datum: 4 november 2018
Prijs: € 25,00 per persoon

Inclusief entree tot de Glas en Keramiek Beurs (op eigen gelegenheid)

Reserveer hier.

Meer informatie: 0345- 636 545 of info@royalleerdamcrystal.nl.

Toegang vanaf 12 jaar. Vanwege het historische karakter is de Kristalfabriek niet te bezoeken voor wie slecht ter been is.

Eén van de beroemdste glasontwerpers van de 20e eeuw in Nederland is Andries Copier. Copier (1901-1991) die verbonden was aan de glas- en kristalfabriek van 1914 t/m 1971 heeft het bedrijf internationaal op de kaart gezet met zijn spraakmakende ontwerpen. Het ‘Gilde glas’ is waarschijnlijk wel het meest bekende ontwerp van de hand van Copier, die in zijn loopbaan meer dan 10.000 ontwerpen heeft gemaakt voor de glas- en Kristalfabriek. De ontwerpen van Copier zijn nog altijd tijdloos en worden tot op de dag van vandaag nog met de hand gevormd en met de mond geblazen door de meesterglasblazers van Royal Leerdam Crystal.