Royal Blue & Royal Orange

Ter ere van de 80e verjaardag van prinses Beatrix brengt Royal Leerdam Crystal samen met ontwerper Frank Tjepkema een exclusieve serie Oranjevazen uit. Het in november aangekondigde Oranjevaasje Beatrix 80 dat in een oplage van 300 stuks is uitverkocht, maakt onderdeel uit van deze bijzondere serie.  De twee grotere vazen, Royal Orange en Royal Blue, zijn vanaf heden te koop in De Kristalwinkel en in de webshop van Royal Leerdam Crystal.

Ontwerp van Frank Tjepkema
Het ontwerp van de nieuwe serie van 3 verschillende Oranjevazen is gemaakt door Frank Tjepkema. Net als bij het kleinste vaasje openen ook de Leerdam Serica® Royal Blue en Royal Orange zich op natuurlijke wijze aan de bovenzijde om een koninklijke kraag te vormen. De kraag wordt benadrukt met een met de hand aangebrachte decoratie van een kantpatroon. Frank Tjepkema: ,,Bij de kleinste vaas is de verwijzing naar een koninklijke kanten kraag abstract. Bij de middelgrote vaas ben ik uitgegaan van een illustratie van kant en in het ontwerp van de grootste vaas is een stuk antiek kant gebruikt om tot het ornament te komen. Ook met de kleuren heb ik gespeeld. Waar de kleinste vaas helemaal oranje is, is bij de middelgrote en grote vaas een verloop ingezet van koninklijk oranje naar koninklijk blauw.”

In nauwe samenwerking met de ervaren meesterglasblazers van Royal Leerdam Crystal werd het uiterste gevraagd om tot een prachtig resultaat te komen. Meesterslijper Albert Seubring en graveur Yvonne Vissers hebben een schitterend slijpwerk en decoratie aangebracht.


 

Bestel hier Oranjevaas Royal Orange
Bestel hier Oranjevaas Royal Blue

Vanaf heden te koop
De nieuwe Oranjevazen zijn vanaf heden te koop in De Kristalwinkel en in de webshop. De levertijd bedraagt 6-8 weken. Oranjevaas Royal Orange (h 295 mm) heeft een oplage van slechts 80 stuks en is te koop voor € 499. Oranjevaas Royal Blue (h 400 mm) heeft een exclusieve oplage van 40 stuks en kost € 995. Deze bijzondere serie Oranjevazen zal tijdens Salone de Mobile in het Palazzo Francesco Turati aan een internationaal publiek worden gepresenteerd.

De Oranjevazen Royal Orange en Royal Blue kunnen door verzamelaars van het Oranjevaasje als een optionele uitbreiding worden gezien. Ook liefhebbers van design en kristal kunnen met deze nieuwe Leerdam Serica®  hun hart ophalen.

Noteer in uw agenda
Op 31 januari 2018, de 80e verjaardag van prinses Beatrix, wordt Oranjevaasje Beatrix 80 feestelijk uitgereikt aan liefhebbers en verzamelaars.

Iedereen die het Oranjevaasje Beatrix 80 in De Kristalwinkel heeft gekocht, is van harte welkom om het vaasje op woensdag 31 januari vanaf 15.00 uur op te halen.

Let op! Heeft u het nieuwste Oranjevaasje via onze webshop gekocht? Dan is het niet mogelijk om het vaasje in De Kristalwinkel op te halen. Uw vaasje wordt vanaf 31 januari naar u verzonden. Uiteraard bent u wel van harte welkom om dit feestelijke moment met ons te komen vieren.