Geschiedenis

In de eeuwenoude Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal vervaardigt een team van meesterglasblazers en -slijpers, die het vak van generatie op generatie hebben geleerd, nog dagelijks unieke designobjecten, kristalserviezen en gebruiksvoorwerpen, zoals karaffen en vazen.

Sinds 1878 worden er in de Leerdamse Kristalfabriek prachtige kunst- en sierobjecten vervaardigd. Alle objecten van Royal Leerdam Crystal worden met de hand gevormd en met de mond geblazen van 100% Crystal Supérieur, de meest zuivere kristalsoort van Europa. Alles volgens oude tradities, maar naar hedendaags ontwerp. De meesterglasblazers van Royal Leerdam Crystal staan garant voor de uitzonderlijke kwaliteit van de producten die niet voor niets hun weg vinden naar het Koninklijk Huis.

Bij Royal Leerdam Crystal staat design al meer dan 100 jaar hoog in het vaandel. De reputatie van de glas- en kristalfabriek is internationaal gevestigd door beroemde ontwerpers als Berlage, Lloyd Wright en Andries Copier. Vandaag de dag werken we samen met moderne kunstenaars  en ontwerpers zoals Siem van der Marel, Menno Jonker en Peter Bremers. Ook designobjecten van gastontwerpers als Marcel Wanders, kunstschilder Ans Markus en schoenenontwerper Jan Jansen sieren de collectie. Zij bepalen mede de uitstraling van Royal Leerdam Crystal en staan garant voor de prachtigste Leerdam Unica® en Leerdam Serica®.