Nieuws: Serica® Barbara Nanning

Barbara Nanning na 25 jaar terug op 'De Hut'

‘Starting Point’ is de titel van de nieuwe Leerdam Serica® van Barbara Nanning, die zij speciaal voor Royal Leerdam Crystal maakt. Het object werd gepresenteerd tijdens de Glas en Keramiek Beurs 2019.

Terug naar haar roots

De titel van Barbara Nanning’s nieuwe object verwijst naar haar eerdere werk bij Royal Leerdam Kristal (1994-2000). Voor Nanning is de cirkel altijd een belangrijk uitgangspunt. De vormen van haar objecten en installaties komen voort uit een ronddraaiende beweging die zij laat stollen in glas of keramiek. De cirkel in ‘Starting Point’ staat voor het begin. Vanuit deze cirkel ontstaat de beweging, waarbij de zaagsneden de ontwikkeling van Nannings glasoeuvre verbeelden.

Over Barbara Nanning
In 1979 studeert Barbara Nanning (1957) af aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie. In 1994 - op uitnodiging van Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Glasmuseum - experimenteert Nanning voor het eerst met glas. In de afgelopen 25 jaar heeft Nanning een indrukwekkend glasoeuvre opgebouwd dat in talloze museale en privécollecties in binnen- en buitenland is vertegenwoordigt. Veel van Nannings objecten en installaties geven de suggestie spontaan te zijn gegroeid, als kristallen, kwallen, bloemen of micro-organismen. Barbara Nanning behoort tot de acht meest gewaardeerde Nederlandse beeldend kunstenaars van dit moment en was een van de genomineerden voor 'Kunstenaar van het Jaar 2020'.

Starting Point is te koop via de webshop en De Kristalwinkel van Royal Leerdam Crystal.

Foto's: Frieda Mellema | Uniquole