Veelgestelde vragen

Kan ik een bezoek brengen aan de fabriek?
Het is zeker mogelijk om de eeuwenoude Kristalfabriek te bezoeken! Van dinsdag tot en met vrijdag organiseren wij dagelijks om 13.00 uur een open rondleiding, startend in De Kristalwinkel. U kunt zich voor de rondleiding aanmelden via de website, e-mail of telefonisch via 0345-636545. Tijdens een anderhalf uur durende rondleiding wandelt u - onder begeleiding van een ervaren gids - door de oude fabriek waar u ook de meesterglasblazers aan het werk ziet. Een unieke ervaring! Deelname aan de rondleiding kost € 10,00 per persoon en dat is inclusief koffie/thee met iets lekkers.

Is de fabriek voor iedereen toegankelijk?
Door het historische karakter is de Kristalfabriek helaas niet toegankelijk voor wie slecht ter been is. Daarnaast is de fabriek vanwege veiligheidsredenen niet te bezoeken voor huisdieren en voor kinderen jonger dan 12 jaar. De Kristalwinkel is voor iedereen toegankelijk.

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Er is gratis parkeergelegenheid voor De Kristalwinkel. Even verderop aan de Lingedijk ligt tevens een gratis parkeerterrein dat ook geschikt is voor bussen. De looptijd van dit parkeerterrein naar De Kristalwinkel bedraagt circa 3 minuten.

Kan ik ook in het weekend een demonstratie glasblazen bijwonen?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Omdat ons productieteam reguliere werkdagen aanhoudt, is de Kristalfabriek is op zaterdag en zondag gesloten. Het is dan niet mogelijk om een bezoek te brengen aan de fabriek of om de glasblazers aan het werk te zien. De Kristalwinkel is op zaterdag wel geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Is het mogelijk om een rondleiding te boeken voor een grote groep of bedrijfsuitje?
Een bezoek aan De Kristalfabriek staat garant voor een onvergetelijk dagje uit, ook voor grotere groepen en bedrijfsuitjes. U kunt uw bezoek combineren met een gezellige glasproeverij, een rondvaart over de Linge of een heerlijke lunch/diner in Leerdam. Op basis van uw wensen maken wij een passend programma. Informeer naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen Royal Leerdam en Royal Leerdam Crystal?
Royal Leerdam Crystal is gevestigd op hert bedrijventerrein aan de Lingedijk in Leerdam. Op hetzelfde terrein bevindt zich Royal Leerdam, ook wel bekend als Libbey. Libbey vervaardigt machinaal tafelglas en staat los van Royal Leerdam Crystal. Royal Leerdam Crystal is de ambachtelijke, eeuwenoude Kristalfabriek waar alleen met Cristal Superieur gewerkt wordt. Wij vervaardigen handgevormde en mondgeblazen kristallen objecten.

Wat is het verschil tussen Leerdam Serica en Unica?
Leerdam Unica stukken zijn uniek en worden dus maar één keer gemaakt. Leerdam Serica zijn objecten met een gelimiteerde oplage. Bij aanschaf van objecten van Royal Leerdam Crystal ontvangt u altijd een certificaat van echtheid. 

Kan ik mijn online bestelling ook in De Kristalwinkel ophalen?
Op dit moment is het, om logistieke en administratieve redenen, niet mogelijk om uw online bestelling in onze winkel op te halen.

Ik heb een bestelling geplaatst in de webshop van Royal Leerdam Crystal. Hoe lang is de levertijd?
Onze vaste verzenddag is dinsdag. Wij zorgen er voor dat uw bestelling zorgvuldig wordt ingepakt en verzonden via GLS. Sommige producten hebben een afwijkende levertijd. Deze informatie kunt u terugvinden bij de omschrijving van het product in de webshop.

Ik ben op zoek naar een gepersonaliseerd cadeau of relatiegeschenk. Kan ik daarvoor bij Royal Leerdam Crystal terecht?
Ook voor gepersonaliseerde objecten van glas of kristal bent u bij Royal Leerdam Crystal aan het juiste adres.  Objecten uit onze collectie kunnen wij voorzien van een gravure met bijvoorbeeld een naam, logo of tekst. Tevens is het mogelijk om objecten volledig op maat te maken. Bekijk hier enkele voorbeelden van maatwerk.

Ik heb een (oud) kristallen object en wil hiervan graag de waarde weten. Kan Royal Leerdam Crystal mij voorzien van deze informatie? 
Onze productie gaat 140 jaar terug. Van veel oude objecten kunnen wij geen (actuele) informatie achterhalen. Om die reden verwijzen wij u graag door naar een glasmuseum. Voor de waarde van objecten kunt u het beste contact opnemen met een taxateur.