ENCI

De jarenlange samenwerking tussen Royal Leerdam Crystal en ENCI is in 1964 begonnen met de zoektocht naar een verrassend en passend eindejaarsgeschenk voor  de klanten van ENCI, marktleider in Nederlands cement. ENCI koos destijds voor een kristallen karaf en dit bleek een succes.

In de zoektocht naar meer continuïteit in het relatiegeschenkbeleid ontstond het idee om een eigen kristalservies te laten ontwerpen door Royal Leerdam Crystal. In deze ENCI lijn is een grote verscheidenheid aan objecten verschenen. Naast diverse glazen is er een koekschaal, een bonbonnière en een fruitschaal speciaal voor ENCI gemaakt. In 2004, 2005 en 2006 heeft ENCI de door Royal Leerdam Crystal vervaardigde objecten Vuur, Water en Aarde cadeau gegeven. Deze objecten staan symbool voor de ingrediënten die nodig zijn om cement te maken. Alle ontwerpen zijn op ambachtelijke wijze vervaardigd van Cristal Supérieur, de meest zuivere kristalsoort van Europa.

"ENCI laat al jarenlang een eindejaarsgeschenk door Royal Leerdam Crystal ontwerp en vervaardigen. In onze branche streven we naar langdurige relaties met onze klanten. Jaarlijks spreken we met een prachtig kristallen sierobject of gebruiksvoorwerp onze waardering uit naar onze klanten én het Leerdamse vakmanschap”, aldus Bart van den Boeynants, ENCI.