Hendrick de Keyser

Op 3 januari 2018 was het 100 jaar geleden dat de Vereniging Hendrick de Keyser werd opgericht. Al 100 jaar bewaart deze vereniging de mooiste huizen van Nederland. Ter gelegenheid van het jubileum worden er het hele jaar diverse evenementen georganiseerd en worden de mooiste huizen van de vereniging opengesteld voor publiek als Museumhuis. Als herinnering hieraan heeft Royal Leerdam Crystal in samenwerking met de Vereniging een prachtige vaas gedecoreerd.

Aan de onderzijde van de vaas is het speciale jubileumlogo aangebracht. De voorzijde van de vaas is gedecoreerd met een ets van Huis Bartolotti, een 17de eeuws Amsterdams grachtenpand dat hoogstwaarschijnlijk is gebouwd naar een ontwerp van de Amsterdamse stadssteenhouwer Hendrick de Keyser. Dit huis is, naast de Museumhuizen in Hoorn en Steenwijk, vanaf juli dagelijks open als Museumhuis.

De decoraties op de vaas zijn met de hand aangebracht door de graveur van Royal Leerdam Crystal. Zij gebruikt hiervoor een zandstraaldecoratie. Met deze techniek kunnen we afbeeldingen tot in de kleinste details met de hand op het glas of kristal aanbrengen.